Poll, doodle of lijst toevoegen

Nieuwe lijst toevoegen

Om een nieuwe lijst aan te maken, volg je best onderstaande stappen:

1. Open de module 'lijsten' in mijn Twizzit.
  2. Klik op de '+' rechts onderaan.
  3. Kies het type lijst dat je wenst aan te maken. Lees hier meer over de verschillende types.
  4. Geef je lijst een titel en indien gewenst een omschrijving.
  5. Klik op 'volgende'.
  6. Selecteer de deelnemers van de poll.
  7. Klik op 'volgende'.
  8. Klik op 'voeg optie toe' en maak een keuze uit:
    • Data
    • Data en tijdstippen
    • Vrije tekst
    • (Personen)
  9. Klik op 'volgende'.
  10. Pas de instellingen naar wens aan en klik op Lees hier meer over de pollinstellingen.
  11. Kies een admin voor je lijst en voeg er eventueel meerdere toe door op 'voeg admin toe' te klikken.
  12. Klik op 'poll creëren'.

Instellingen van een lijst

Tijdens het aanmaken van een poll dienen enkele parameters ingesteld te worden. Zo kan je onder andere kiezen wat voor type poll je wenst aan te maken. Hierbij kan je kiezen uit volgende opties:

• Poll: Contacten selecteren één of meerdere van de opties.
  • Doodle: Contacten geven een status op. Dit wil zeggen dat ze ingeven of ze al dan niet op deze optie stemmen. Gebruik de doodle om de beschikbaarheden van de deelnemers op te vragen.
  • Lijst: Contacten vullen een tekst in als antwoord. Maak hier gebruik van wanneer je extra gegevens of data van deelnemers wenst op te vragen.

Vervolgens zijn er nog enkele instellingen die de admin van de poll al dan niet dient aan te vinken, namelijk:

• Deelnemers mogen de lijst bewerken: Vink deze optie aan indien je gebruikers de mogelijkheid wenst te geven aanpassingen uit te voeren aan de poll (bv: opties toe te voegen).
  • Toon totalen aan deelnemers: Vink deze optie aan om er voor te zorgen dat de deelnemers kunnen zien hoeveel keer een bepaalde optie reeds gekozen werd.
  • Deel de resultaten met alle deelnemers: Vink deze optie aan indien je de resultaten zichtbaar wenst te maken voor alle deelnemers van de poll in kwestie.
  • Verwittig admins: Vink deze optie aan om ervoor te zorgen dat de admin(s) een melding krijgen wanneer iemand de poll invult.