Handleiding wedstrijdbladen Rugby tornooi

Over tornooi wedstrijdbladen

Tornooi wedstrijdbladen worden gebruikt om feedback te verzamelen over de spelers die aantreden op een tornooi. Hierbij wordt steeds de speelgerechtigheid van de opgestelde spelers en staf gecontroleerd. Daarnaast wordt er ook informatie verzameld over eventuele blessures.

Toegang wedstrijdbladen

Elke club heeft toegang tot het wedstrijdblad van de tornooien die ze organiseert of waar een team van de club aan deelneemt.

Toegang geven tot het beheren van wedstrijdbladen van eigen team

Om contacten toegang te geven tot het beheren van de wedstrijdbladen van hun eigen team, ga je als volgt te werk:

1. Onder het tabblad ‘beheren’ open je de module ’beheer toegangen’.

2. Onder de sectie ‘planning’ voeg je bij automatische toegangen een nieuwe doelgroep toe of kies je een reeds bestaande doelgroep. Meer info over hoe je dat doet, vind je hier.

3. Onder het tabje ‘toegang tot’ vink je de optie ‘wedstrijdbladen van mijn teams’ aan.

4. Klik vervolgens onderaan op ‘opslaan’.

Toegang geven tot het beheren van alle wedstrijdbladen van de club

Om contacten toegang te geven tot het beheren van alle wedstrijdbladen van de club, ga je als volgt te werk:

1. Onder het tabblad ‘beheren’ open je de module ’beheer toegangen’.

2. Onder de sectie ‘beheer competitie’ voeg je bij automatische toegangen een nieuwe doelgroep toe of kies je een reeds bestaande doelgroep. Meer info over hoe je dat doet, vind je hier.

3. Onder het tabje ‘beheer’ vink je de optie ‘alle wedstrijdbladen’ aan.

4. Klik vervolgens onderaan op ‘opslaan’.

Let op: Beperk de toegang tot de module beheer competitie tot enkele beheerders van de clubs.

Wedstrijdblad raadplegen

Wedstrijdbladen kunnen op verschillende plekken in Twizzit geraadpleegd worden. Wie wat waar kan raadplegen, hangt af van de functie of rol van het contact in kwestie. Voor elke rol leggen we uit waar je wedstrijdbladen kan terugvinden.

Wedstrijdblad raadplegen als teamverantwoordelijke

Om als teamverantwoordelijke een wedstrijdblad te raadplegen, ga je als volgt te werk:

1. Onder het tabblad ‘Mijn Twizzit’ open je de module ‘planning’.

2. Klik in de agenda het tornooi waarvan je het wedstrijdblad wil raadplegen.

3. Klik vervolgens op de knop ‘wedstrijdblad’.

Wedstrijdblad raadplegen als tornooiorganisator

Om als tornooiorganisator een wedstrijdblad te raadplegen, ga je als volgt te werk:

1. Onder het tabblad ‘Mijn Twizzit’ open je de module ‘planning’.

2. Selecteer het gewenste tornooi.

3. Selecteer het wedstrijdblad.

Wedstrijdblad raadplegen als club beheerder

Om als beheerder van de club een wedstrijdblad te raadplegen, ga je als volgt te werk:

1. Onder het tabblad ‘beheren’ open je de module ’beheer competitie.

2. Selecteer het gewenste wedstrijdblad. Maak indien nodig gebruik van de zoekfilter rechts bovenaan de pagina.

Wedstrijdblad invullen

Wedstrijdblad invullen als teamverantwoordelijke

Als teamverantwoordelijke dien je het wedstrijdblad in te vullen vóór de aanvang van het tornooi. Zolang dit niet gebeurd is, kan het tornooi niet gestart worden. Om het wedstrijdblad correct in te vullen, doorloop je de volgende stappen:

Teamopstelling doorgeven en valideren

1. Open het gewenste wedstrijdblad voor het gewenste team.
  2. Geef de naam op van de spelers die je wenst toe te voegen aan het wedstrijdblad.
  3. Geef vervolgens de naam op van de stafleden en bepaal hun functie
  4. Klik op ‘valideer’ zodra de line-up werd vervolledigd.

Let op: Enkel leden met een geldige licentie kunnen toegevoegd worden aan het wedstrijdblad.

Bij het toevoegen van contacten aan het wedstrijdblad gelden enkele restricties.

Voor spelers dien je rekening te houden met de volgende controles:

• Het contact moet behoren tot één van de clubs die aan het team gekoppeld zijn (anders wordt het contact niet gevonden bij de zoekactie).
  • Het contact mag niet al op het wedstrijdblad staan als speler/vervanger.
  • Het contact moet voldoen aan de opgelegde kwalificatie voor de reeks waarin de wedstrijd plaats vindt.
  • Het contact moet minstens één van de volgende actieve lidmaatschappen hebben: LBFR: STAY, LBFR: FUN, LBFR: PLAY, R. VL: STAY, R. VL: FUN, R. VL: PLAY, R. VL: REF, Luxemburg: speler.
  • Indien bij de reeks een boven en/of ondergrens is opgegeven voor de geboortedatum, moet het contact hieraan voldoen. Met 2 uitzonderingen:
    • Het contact heeft een autorisatie heeft voor inferieur of superieur spelen.
    • Het contact is een meisje van 15 jaar (zij mogen ook in de U14 spelen).
  • Het contact heeft in de laatste 48 uur geen wedstrijd gespeeld.
  • Het contact is niet geschorst voor deze wedstrijd.
  • Een team moet minstens uit 11 spelers bestaan, tenzij dit anders werd aangegeven in de instellingen van de reeks.

Voor staff dien je rekening te houden met de volgende controles:

• Het contact moet behoren tot één van de clubs die aan het team gekoppeld zijn (anders wordt het contact niet gevonden bij de zoekactie).
  • Het contact moet minstens één van de volgende actieve lidmaatschappen hebben: LBFR: STAY, LBFR: REF, LBFR: SUPPORT CLUB, LBFR: SUPPORT PITCH (entraineur), R. VL: STAY, R. VL: PLAY, R. VL: FIT, R. VL: REF, R. VL: dirigeant, R. VL: SUPPORT CLUB, R. VL: SUPPORT PITCH, Luxemburg: scheidsrechter, Luxemburg: dirigeant.
  • Het contact is niet geschorst voor deze wedstrijd.

Het wedstrijdblad is beschikbaar via elke computer, tablet of smartphone en kan (enkele dagen) op voorhand worden ingevuld.

Wedstrijdblad invullen als organiserende club

Van zodra het wedstrijdblad is ingevuld door de verantwoordelijken van beide teams, kan de organiserende club het tornooi starten. De clubverantwoordelijke doorloopt hiervoor de volgende stappen:

1. Teamopstellingen controleren en valideren

Controleer en valideer de opgegeven teamopstellingen van de deelnemende teams.

2. Clubverantwoordelijke en scheidsrechters ingeven

De clubverantwoordelijke is de persoon die instaat voor het correct verloop van het tornooi en kan ingegeven worden door de beheerders van de organiserende club. Deze persoon ontvangt vervolgens alle rechten over het tornooi wedstrijdblad.

Een club verantwoordelijke toevoegen doe je als volgt:

1. Klik bovenaan de pagina op het tabblad ‘officials’.

2. Onder het tab officials’ geef je de naam op voor de clubverantwoordelijke op.

Voeg vervolgens ook de scheidsrechters toe. De tornooischeidsrechters krijgen geen rechten over het wedstrijdblad. Het wedstrijdblad wordt beheerd door de organiserende club maar wordt ter informatie voor de bevoegde federatie opgevraagd. Scheidsrechters toevoegen doe je als volgt

1. Klik bovenaan de pagina op het tabblad ‘officials’.

2. Onder het tab officials’ klik je op 'functie toevoegen'

3. Selecteer de functie scheidsrechter die van toepassing is.
  4. Klik op 'voeg toe'

Bij het toevoegen van tornooiverantwoordelijken en scheidsrechters aan het wedstrijdblad gelden de volgende restricties:

• Zowel voor clubverantwoordelijke als voor de andere functies geldt dat contacten van de federatie geselecteerd worden met minstens één actief lidmaatschap uit volgende lijst: LBFR: STAY, LBFR REF, LBFR: SUPPORT CLUB, LBFR: sympathisant, R. VL: STAY, R. VL: PLAY, R. VL: REF, R. VL: SUPPORT CLUB, R. VL: dirigeant, Luxemburg: scheidsrechter, Luxemburg: dirigeant.

• Voor de clubverantwoordelijke is er nog de bijkomende eis dat het om een contact van de organiserende club gaat.

3. Wedstrijd starten (wedstrijdblad bevriezen)

Om de wedstrijd te starten, ga je als volgt te werk:

1.  Klik je op het tabblad 'info' van het wedstrijdblad.
  2. Vervolgens klik je op ‘start wedstrijd’.

4. Blessures ingeven

Na afloop van de wedstrijd open je het tabblad ‘blessures/rapporten’ om de resultaten van de wedstrijd in te geven. Hier kun je blessures en rapporten (opmerkingen) ingeven.

4. Wedstrijdblad valideren

Klik op ‘wedstrijdblad valideren’ om het wedstrijdblad met alle opgegeven informatie door te sturen naar de federatie.