Help center > Webinar: Beheer jouw leden > Lidmaatschappen voor contacten

Leden aansluiten bij de federatie

Leden synchroniseren kan enkel in clubs die aangesloten zijn bij KBKB, Rugby Vlaanderen, LBFR, Skate VlaanderenSneeuwsport Vlaanderen of VKKF.

Leden aansluiten bij de federatie én club

Dankzij een samenwerking tussen Twizzit en de federatie kan je leden aansluiten bij de federatie door gebruik te maken van Twizzit. Dit is nodig om licenties te verkrijgen van de bond en eventueel leden aan wedstrijdbladen te kunnen toevoegen en in orde te zijn met de verzekeringen…

Het is echter belangrijk ook steeds een lidmaatschap voor de club toe te voegen aan Twizzit. Deze clublidmaatschappen worden onder andere gebruikt voor de communicatie en facturatie. Voeg lidmaatschap types voor jouw club toe via "instellingen" > "lidmaatschap types".

Volg vervolgen onderstaande stappen om leden aan te sluiten bij zowel de federatie als bij de club:

1. Open de module "CRM"
  2. Open het profiel van het lid dat je wenst aan te sluiten
  3. Klik op "toevoegen"
  4. Kies voor de optie "voeg lidmaatschap toe bij zowel de club als de federatie"
  5. Kies een lidmaatschap type
  6. Selecteer een start- en einddatum
  7. Kies een lidmaatschap voor de federatie en een seizoen
  8. Voeg indien nodig bestanden toe
  9. Klik op "lidmaatschap aanvragen".
Indien je een lid enkel bij de federatie of enkel bij de club wenst toe te voegen. Kies dan voor deze optie na stap 3 in bovenstaande stappen.

Wil je de status van ingediende lidmaatschapsaanvragen opvolgen? Lees onder de video verder hoe je dat doet.

Lidmaatschapsaanvragen opvolgen

Verwerken van federatie-aanvragen

Ook de federatie kan in bepaalde gevallen lidmaatschappen toevoegen, deze dien je als club echter steeds goed te keuren. Het is dus belangrijk dat de club dit steeds goed opvolgt. Bovendien raden we je aan hier ook steeds een clublidmaatschap aan te koppelen, om de communicatie en facturatie binnen jouw club te vergemakkelijken.

Het verwerken van lidmaatschappen die door de federatie werden toegevoegd, doe je als volgt:

1. Open de module "CRM"
  2. Klik op de tab "lidmaatschap aanvragen"
  3. Klik een aanvraag open in de sectie "lidmaatschappen toegevoegd door de federatie"
  4. Maak een keuze uit volgende opties
    1. Koppel het lidmaatschap aan een voorgesteld contact
    2. Selecteer een contact om het lidmaatschap aan te koppelen
    3. Creëer een contact en voeg dit lidmaatschap toe
  5. Klik op "bevestig".
Status ingediende aanvragen

Volg onderstaande stappen om de status van de ingediende licentieaanvragen te bekijken.

1. Open de module "CRM"
  2. Klik op de tab "lidmaatschap aanvragen"
  3. Hier krijg je een overzicht van de licenties aan de hand van volgende categorieën:
    1. Niet-toegekende lidmaatschappen: De federatie voegde één of meerdere lidmaatschappen toe voor deze leden. Deze dien je dus te verwerken en te koppelen aan het correcte contact.
    2. Aangevraagde lidmaatschappen: Deze lidmaatschappen werden door jouw club aangevraagd en dienen nog te worden goedgekeurd door de federatie.
    3. Geweigerde lidmaatschappen: Deze lidmaatschappen werden geweigerd door de federatie. In het overzicht kan je veelal de reden hiervoor terugvinden. Los dit op en klik op "negeren" of op "opnieuw proberen".