Aanwezigheidstypes bepalen

Je kan de verschillende beschikbare statussen binnen jouw organisatie zelf instellen. Standaard worden steeds drie statussen gehanteerd, namelijk: "aanwezig", "niet bepaald" en "afwezig". We raden aan het aantal aanwezigheidstypes te beperken tot 5. Voor specifiekere statussen kan er steeds gebruik worden gemaakt van opmerkingen. Deze kunnen door de gebruiker zelf worden ingegeven.

Voeg statussen toe Dit doe je aan de hand van volgende stappen:

1. Open de module "instellingen"
  2. Klik op "aanwezigheidstypes"
  3. Klik op de "+" rechts onderaan
  4. Geef de gevraagde instellingen op
  5. klik op "opslaan"

Stel hier tevens een standaard type aanwezigheid in voor elk type event binnen jouw organisatie.

Bovendien kan je ook aanwezigheidsstatussen toevoegen die enkel gebruikt kunnen worden door beheerders. Zo raden we aan om de status 'niet bepaald' als standaard te gebruiken voor alle activiteiten. Als je enkel aan/afwezig als optie geeft, wil dat zeggen dat je één van beide als standaard instelt. Bijgevolg kan de coach/verantwoordelijke nooit zien of iemand zijn aanwezigheid effectief heeft ingegeven of gewoon de 'standaard' is vergeten aan te passen naar zijn werkelijke status.

Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Open de module "instellingen"
  2. Klik op "aanwezigheidstypes"
  3. Open het aanwezigheidstype dat je enkel beschikbaar wenst te maken voor beheerders
  4. Vink de optie "beheer alle aanwezigheden-toegang nodig" aan
  5. Klik op "opslaan".