Help center > Instellingen > Instellingen

Lidmaatschap types

Lidmaatschappen worden gebruikt om een onderscheid te maken tussen de verschillende soorten leden. Lidmaatschapstypen worden vaak gebruikt voor het berekenen van verschillende lidmaatschapstarieven.

Bepaal als admin welke soorten lidmaatschappen beschikbaar zijn voor jouw organisatie en voeg types toe aan de hand van onderstaand stappenplan:

1. Open de module "instellingen"
  2. Klik op "lidmaatschap types"
  3. Klik op de "+" rechts onderaan
  4. Geef het type lidmaatschap een naam
  5. Selecteer of dit type al dan niet een geldig team lidmaatschap is. Dit houdt in dat leden met dit lidmaatschap kunnen worden toegevoegd aan groepen waarvoor een geldig team lidmaatschap nodig is.
  6. Selecteer of dit type al dan niet een seizoensgebonden lidmaatschap is. Dit wil zeggen dat lidmaatschappen van dit type gekoppeld worden aan een seizoen en hun einddatum gelijk loopt met die van dat seizoen. Deze optie gebruik je wanneer lidmaatschappen automatisch aflopen aan het einde van het seizoen.
  7. Geef aan of je een lidkaart voor dit type lidmaatschap wenst te activeren.
  8. Kies of je het type lidmaatschap wenst te activeren
  9. Klik op "opslaan".

We raden je aan geen lidmaatschap type toe te voegen voor ex-leden. Is een lid niet langer aangesloten bij de organisatie? Dan volstaat het om het lidmaatschap van deze persoon te beëindigen. Op deze manier houd je het beste overzicht.