Lidmaatschappen worden gebruikt om een onderscheid te maken tussen verschillende soorten leden alsook voor het berekenen van verschillende lidmaatschapstarieven.

Lijst de lidmaatschapstypes binnen jouw organisatie op en voeg ze toe via onderstaand stappenplan:

1. Open de module "instellingen".
  2. Klik op "lidmaatschapstypes".
  3. Klik op de "+" rechts onderaan.
  4. Geef het type lidmaatschap een naam.
  5. Selecteer of dit type al dan niet een geldig team lidmaatschap is. Dit houdt in dat leden met dit lidmaatschap kunnen worden toegevoegd aan groepen waarvoor een geldig team lidmaatschap nodig is.
  6. Selecteer de looptijd van het type:
    • Seizoensgebonden: Lidmaatschappen van dit type worden gekoppeld aan een seizoen en hun einddatum gelijk loopt met die van dat seizoen. Deze optie gebruik je wanneer lidmaatschappen automatisch aflopen aan het einde van het seizoen.
    • Doorlopend: Lidmaatschappen van dit type lopen (zoals de naam het zelf zegt) door en worden jaarlijks verlengd indien niet uitgeschreven.
    • Vaste einddatum: Lidmaatschappen van dit type eindigen op een door jou gekozen vaste einddatum. Daarbij dien je ook een overdrachtsdatum te bepalen, die aangeeft wanneer een switch naar het volgende jaar wordt gemaakt. (Vb. Einddatum = 31/12 en de overdrachtsdatum is 01/09. Een lidmaatschap wordt toegevoegd op 02/09. In dit voorbeeld zal de einddatum 31/12/(huidig jaar+1) zijn.)
    • Vaste duur: Lidmaatschappen van dit type hebben een vaste duur, die je zelf kan bepalen. Daarbij dien je ook de eenheid (dagen of maanden) te bepalen.
  7. Geef aan of je een lidkaart voor dit type lidmaatschap wenst te activeren.
  8. Kies of je het type lidmaatschap wenst te activeren.
  9. Klik op "opslaan".

We raden je aan geen lidmaatschap type toe te voegen voor ex-leden. Is een lid niet langer aangesloten bij de organisatie? Dan volstaat het om het lidmaatschap van deze persoon te beëindigen. Op deze manier houd je het beste overzicht.