De aanwezigheden opvragen van een activiteit kan aan de hand van een formulier dat gelinkt wordt aan de activiteit of door het activeren van de aanwezigheidknop. Gebruik formulieren wanneer je extra gegevens nodig hebt (zoals bijvoorbeeld voor een mosselfestijn of bbq) en gebruik aanwezigheden wanneer het volstaat dat een gebruiker zijn aanwezigheid aanduidt.

Volg onderstaande stappen om de manier van aanwezigheden registreren in te stellen:

1. Open de module 'beheer agenda"
  2. Klik op de activiteit in kwestie (en klik op "activiteit aanpassen") of maak een nieuwe activiteit aan
  3. Scrol naar de sectie "aanwezigheden & inschrijvingen"
  4. Maak een keuze uit volgende opties
    1. "Aanwezigheden opvragen": Indien je voor deze optie kiest, dienen gelinkte personen hun aanwezigheid aangeven door in de module "activiteiten" het evenement te openen en zijn of haar aanwezigheid door te geven of door de module "aanwezigheden" te openen.
    2. "Formulier linken": Koppel een inschrijvingsformulier aan de activiteit, zodat gebruikers gemakkelijk de weg vinden naar het formulier. Geef dan in de verschenen tekstbalk de naam op van het formulier dat je wenst te linken. Gebruikers dienen vervolgens het formulier in te vullen om hun aanwezigheid aan te geven.
    3. "Niets": Kies voor deze optie indien je geen aanwezigheden of inschrijvingen aan de activiteit wenst te linken.
  5. Klik op "activiteit opslaan".