Help center > Webinar: Beheer jouw leden > Basis van de CRM-module

Contacten toevoegen

Een contact toevoegen

Voeg een contact toe aan Twizzit en geef zo leden en sympathisanten de mogelijkheid om in te loggen in Twizzit. Contacten toevoegen doe je door de volgende stappen te volgen:

1. Open de module "CRM"
  2. Klik op "+"
  3. Kies voor "contact"
  4. Vul de gevraagde gegevens in
  5. Klik op "nieuw contact aanmaken"
  6. Kies een lidmaatschap voor het contact. (Je kan deze stap ook overslaan en later een lidmaatschap toevoegen)
  7. Link het nieuwe contact aan een familiegroep of bedrijf.
  8. Klik op "opslaan" of "overslaan" indien je het contact later wenst te linken.

Bespaar heel wat tijd met de functie "maak een contact aan op basis van een bestaand contact" om gegevens te kopiëren van een bestaand contact, zoals bijvoorbeeld een broer of zus van het nieuwe contact.

Voeg tevens contacten toe vanuit een inschrijving. Dit bespaart je heel wat werk. Lees er hier alles over.

Toegang tot het toevoegen van informatie wordt verleend door de organisatie. Gebruikers zonder toegang zullen geen knop "toevoegen" zien, of niet uit alle opties kunnen kiezen. De admin van de organisatie kan dit aanpassen in de module "beheer toegangen".

Lidmaatschappen toevoegen aan contacten

Gebruik lidmaatschappen om een duidelijk onderscheid te maken tussen de verschillende types leden en niet-leden. Deze zijn handig om correct te factureren en gericht te communiceren. Lidmaatschappen toekennen doe je als volgt:

1. Open de module "CRM"
  2. Open het profiel van de persoon waaraan je een lidmaatschap wenst toe te kennen
  3. Scrol naar de sectie "lidmaatschappen" in dit profiel
  4. Klik op "toevoegen"
  5. Selecteer het gewenste lidmaatschap en vervolledig de datums indien gewenst.
  6. Klik op "opslaan".

De verschillende lidmaatschap types worden beheerd door de admins van jouw organisatie via  "instellingen" > "lidmaatschap types".

Meerdere contacten toevoegen

Beschik je over een ledenlijst in Excel en wil je deze volledig in Twizzit inladen? Voeg deze contacten in één keer toe aan de hand van onderstaande stappen:

1. Open de module "CRM"
  2. Klik op "+"
  3. Klik op "meerdere contacten toevoegen"
  4. Kopieer gegevens uit een bestaand bestand en plak deze in de eerste cel van de tabel die wordt weergegeven.
  5. Eventuele fouten in het ledenbestand worden bovenaan in de rode balk weergegeven. Zorg er voor dat het bestand geen fouten meer bevat alvorens verder te gaan.
  6. Klik op "start verwerking"
  7. Klik op "importeren".

Twizzit herkent reeds bestaande contacten op basis van naam, voornaam en geboortedatum en geeft de mogelijkheid de reeds bestaande leden aan te passen. Hierdoor kan je deze functie ook gebruiken om heel het ledenbestand up-to-date te brengen.

Geef elk actief lid een lidmaatschap om aan te geven wie er lid is en wie niet. Gebruik geen lidmaatschap om ex-leden aan te duiden.